|
| Autor |
Wiadomość |
atomek
|
|
czy psa chow chow można posiadać w Polsce? |
|
Od dziecka podobają mi się psy rasy Chow Chow, niemniej jednak nie natknąłem się jeszcze na żadną polską hodowlę. Zastanawiam się czy po prostu w regionie w którym mieszkam takowej nie ma czy też może nie wolno tych psów w Polsce posiadać albo potrzebne jest jakieś zezwolenie. Jest ktoś rozeznany w temacie?
|
|
| Sro Sie 11, 2021 20:13 |
|
 |
Reklama
|
|
| Sro Sie 11, 2021 20:13 |
|
 |
alvina
|
|
|
|
Z tego co się orientuję zezwolenie nie będzie potrzebne (nie jest to rasa uznawana za wyjątkowo groźną, a jedynie egzotyczna). Także możesz kupić chow-chowa W Polsce mamy kilka hodowli ale naprawdę niewiele, pewnie na palcach jednej ręki da się wyliczyć. Jedna znajduje się na pewno w Barcicach Dolnych, pozostałe nie wiem w jakiej lokalizacji. Pamiętaj jednak, że każdy pies ma inny charakter, swoje indywidualne potrzeby, dlatego zanim zdecydujesz się na azjatyckiego futrzaka, przeczytaj poradnik: https://johndog.pl/blog/rasy/chow-chow/ . Mówi on wprost o zaletach, wymaganiach a także wadach rasy Chow -Chow. Warto po prostu być nie tylko kochającym ale i odpowiedzialnym właścicielem:) Pozdrawiam.
|
|
| Sro Sie 11, 2021 22:24 |
|
 |
wipe
Gość
|
|
| Sob Sie 13, 2022 18:18 |
|
 |